Уявіть собі: київське надвечір’я. Робочий день позаду, і можна зібрати друзів, аби разом провести час. І якщо кроули від одного бару до іншого трохи набридли і хочеться чогось нового, можна зайти в «Білий Налив», взяти кілька «авосьок» і просто рушат...

Розмови про їжу зазвичай схожі на перелік різних способів отримання задоволення, але приходять скрутні часи – і нестача їжі перетворює її з символу насолод на щось зовсім інше. Зворотній бік гастрономії – це мапа жахів, відчайдушна битва за виживанн...

Епоха джазу, золоті двадцяті або буремні двадцяті… Щойно минув перший шок після найбільш жорстокої війни в історії людства і життя, безумовно, хотіло отримати реванш. Це був той час, коли Френсіс та Зельда Фіцджеральд не сходили зі шпальт жовтої прес...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Їжа - це завжди щось більше, ніж видається на перший погляд. І це завжди щось «поміж». Необхідністю та задоволенням. Між природою та культурою. Між механічним рухом щелеп та складними соціальними ритуалами, які утво...

В День міста згадуємо про гастрономічні символи Києва: розвінчуємо міфи, розповідаємо цікаві історії та, звісно, радимо, де і як все це шукати сьогодні. Київський борщ Борщ посів своє почесне місце в пантеоні культових українських страв лише в 17 с...

Масниця, Колодій, Сиропуст, Загальниця, М’ясопуст, Ніжкові Заговини, Пироги і навіть Бабський тиждень. Все це – одне і те ж свято, яке ми найчастіше звемо Масляною й відзначаємо протягом останнього тижня перед Великим постом невпинним поїданням млинц...