День Києва – один з найчарівніших днів травня. Як не втратити нагоду і взяти від найкращих вихідних року максимум? Де смачно поїсти, доладно випити і зробити кілька особистих гастрономічних відкриттів? Розповідаємо про тропічні сніданки і суто київські бари, пікніки та авоськи з сидром, складаємо маршрути та сценарії для вікенду.

Маршрут 1. Воздвиженка – Пейзажна алея (тропічні сніданки, середземноморські бранчі та одеські пікніки)

Для початку – поснідаймо, як слід. Наприклад, на Воздвиженці, яка навесні стає неймовірно гарною. Тут стане в нагоді великий тропічний сніданок від OXOTA NA OVETS. Без жодних обмежень – устриці, вафлі, панкейки, тостадітос з лососем, бао з креветками та свининою. Крім того, тапас: із качкою по-пекінськи, з салатом тарана, з тунцем, з арахісом та бананом, з ананасом та шоколадом, з зеленим чаєм і чорницею. Завершити трапезу слід улюбленою основною стравою. Вибір широкий: від яєць Бенедикт з лососем і бао до ананасу з йогуртом, ягодами і гранолою. Зокрема, як оминути увагою папайю з маскарпоне і тропічними фруктами, ностальгійний тост з арахісовою пастою і бананом… Напій сніданку – рожеве вино Castillo San Simon.

  • Де: Oxota NA Ovets, Воздвиженська, 10Б
  • Коли: неділя, 10:00-13:00
  • Вартість: 398 грн
  • Бронювання столиків: +38 067 406 4156

Або ще варіант: бранч в середземноморському стилі в ресторанах Рибаlove/Crab’s Burger. До вашої уваги необмежені устриці, брускети з авокадо і мигдалем, лососем в соусі філадельфія, печеним перцем і сиром фета, знаменитий форшмак з норвезького оселедця, картопляний салат з морепродуктами, цезар… Так само без обмежень подаються напої: ігристе, коктейлі Bellini та Rossini. Плюс основна страва на вибір. Аж очі розбігаються: скрембл з морськими гребінцями, середземноморська шакшука з морепродуктами, бургер Surf&Turf з тигровими креветками та котлетою із мармурової яловичини і ще море смакоти.
Для дітей — майстер-класи з приготування бургера та ще безліч розваг.

  • Де: Рибаlove / Crab’s Burger, вул. Воздвиженська, 21-23
  • Коли: неділя о 10:00-13:00
  • Вартість: 498 гривень. Для дітей 6-12 років — 249 гривень, для дітей до 6 років — безкоштовно
  • Бронювання: +38 097 121 3131

Продовжити можна в Любчику на Воздвиженці. Тут буде пікнік в одеському дворику. Звісно, з юшкою і величезним казаном плову (98 гривень). Про традиційні брют (39) та устриці (98 гривень –  за 3 шт) нема чого й говорити. Усе це неодмінно буде на Воздвиженській 10Б. Зовсім поряд для дітей працює і креативний простір BabyRock.
Резервуйте столики за телефоном +38 (050) 390 61 31

А після цього можна поблукати Воздвиженкою та піднятися новенькими сходами на Пейзажну алею.

Маршрут 2. Парк КПІ — зоопарк — пікнік або бранч в RONIN

Джерела фото: tatiana-sirenko.com
kiev zoo

Тут все просто. Починаємо з українського Гоґвортсу (парк КПІ), йдемо дивитися на те, як підростають капібари в зоопарку, а потім — до квітучого саду RONIN. Непоганий маршрут для відпочинку з дітьми. Тим паче, що в RONIN працює дитяча кімната, є майданчик та купа розваг для дітей.  Поки дорослі можуть полежати посеред саду на траві з келихом Cava, почастуватись устрицями (за 29 гривень), лангустинами (за 59 гривень), ніжними перепілочками (за 79 гривень) або з’їсти половинку лобстера (за 199 гривень).
Деталі: пікнік в RONIN

А щонеділі тут – сіфуд бранч.

Неймовірна кількість морепродуктів і свіжої риби (від устриць до суші в стилі Nikkei), вино без обмежень, а ще: антикучо, тостадітос, севіче, баклажан насу місо, креветки темпура, бургери з мармуровою яловичиною, кальмари на грилі і яблучний пиріг по-перуанськи.

Вартість: 690 грн для дорослих, 299 грн для дітей 6-12 років, для дітей до 6 років безкоштовно.

  • Адреса: вул. Зоологічна, 10
  • Резервуйте столики за телефоном + 38 068 713 141 4

Маршрут 3. Київські спеціалітети та міні-скульптурки

Справді, що їсти на день Києва, як не своє, рідне? А почати слід… Ну звісно, з котлети по-київськи! Історія котлет по-київськи сягає ще 19 сторіччя, коли в Києві почали сервірувати cotelette de volaillе, переносить ген за океан до Штатів, де страва під назвою Chiken Kiev набула популярності, й повертає до сучасного Києва, де страву було віднайдено і переосмислено.

Котлета по-київськи являє собою смажене в олії куряче філе, фаршироване вершковим маслом. Масло робить курятину м’якшою, а ще ефектно витікає з котлети, коли робиш перший надріз.

Де скуштувати? Слушне питання. В Chicken Kyiv – київському ресторані на вулиці Хрещатик, 15/4 (ріг Заньковецької та Городецького).
Навіть більше, біля ресторану можна знайти міні-скульптуру котлети. Це частина дуже цікавого проекту “Шукай“.

Котлету по-київськи варто також замовити в мистецько-гастрономічному просторі – Остання Барикада. Також в Останній Барикаді радимо скуштувати їх фірмовий червоний борщ (під келішок хріновухи — обов’язково), паштет з української фуа-гра, м’ясні делікатеси. Та й взагалі — місце напрочуд цікаве. Вхід — за паролем. Всередині — музей трьох українських революцій та сучасної української культури, арт-майданчик, 100% український бар та навіть власна радіостанція.

До речі, при вході знову ж таки можна побачити одну зі скульптурок проекту “Шукай” — київського слоника.

Не забуваймо і про десерти. Точніше — про десерт. Той самий. Єдиний і неповторний — Київський торт. Розроблений в 1956 році, він і досі лишається безумовним кулінарним хітом. От тільки тепер замість магазинного можна скуштувати крафтовий, приготований з найкращих складників (+ секретний інгредієнт — любов). Класичний київський торт з ліщиною, білковими коржами, масляним кремом і тією самою зеленою посипочкою можна спробувати в Останній Барикаді і Chicken Kyiv.

  • Chicken Kyiv, Хрещатик, 15/4 (на розі Заньковецької/Городецького)
  • Остання Барикада, Майдан Незалежності, біля Лядських воріт

Що ж, їсти — то добре. Але до хорошої страви належить і чемно випити. Для цього діла є перфектне місце — таємний київський бар Check-in Kyiv Bar. Заховано цей бар десь в ресторані Chicken Kyiv (спитайте в офіціанта чи адміністратора — вас проведуть). Міксологи бару розробили лінійку київських коктейлів — алкогольну візитівку столиці України. Спробуйте, для прикладу, коктейль Gorodetskiy, названий так на честь славетного архітектора і мецената Владислава Городецького (коктейль готується на мескалі з екстрактом квітів апельсина), коктейль Khreschatyk зі смаком каштанів та Olimpiyskiy з піною з пелюсток троянди і ванілі.

Маршрут 4. Бессарабка, Хрещатик, сіфуд

Не прогулятись сонячним травневим Києвом — просто-таки гріх. Неодмінно треба вибратись до центру міста і неквапом, пішки пройтись, скажімо від Бессарабки до Майдану, а там – можна і на Поділ… Головне – не забувати час від часу спинятись аби запастись смаколиками і випити чогось прохолодного.

Якщо душа раптом запросить форшмаку чи цаци – можна зайти до “Любчика на Бессарабці“, але це може поставити усю прогулянку під загрозу (швидко з одеського ресторану ще ніхто не виходив).

До речі, в “Любчику на Бессарабці” теж проводять одеські пікніки. Цаца (29 гривень), мідії (98 гривень), раки (98 гривень), вино — гідне “центрове” продовження одеської теми.

Автор фото: Олександр Заклецький

  • Адреса: Бессарабська площа, 7
  • Резервуйте столики за телефоном +38 (098) 356 86 86

Далі — Хрещатик, головна вулиця столиці. Тут є де розвернутись. Для початку – Mushlya Bar (Хрещатик, 25). Тут можна біля фонтану поїсти грильованих морепродуктів — кальмар, каракатиця, восьминіг, величезна аргентинська креветка — усе по 39 гривень, замовити казан мідій (49 гривень), прихопити з собою сендвічів (з грильованою скумбрією, слабосоленим оселедцем, бургерів) теж за 39 гривень. Можна і випити: коктейль Mushlya Spritz, Пиво Mushlya, вино – 49 гривень.

Маршрут 5. Пікнік: суші + буоли + сидр

Звідки б нам почати? Давайте — з вулиці Шота Руставелі, неподалік від Палацу Спорту та Синагоги. Тут знаходиться ресторан PHILADELPHIA ROLL&BOWL. Можна просто Філа! Тут супершвидко видають роли “Філадельфія” (з лососем, тунцем або вугрем і соусом манго-теріякі), норі-роли (щось типу морепродуктової шаурми з сиром філадельфія, загорнутої в норі), авокадо-салати (салат з риби чи морепродуктів в половинці авокадо) та боули (теж з лососем, тунцем, вугрем чи креветками). Усі страви коштують 139 гривень. Наливають вино (біле сухе або брют – 39 грн за келих, 169 грн за пляшку), пиво, газовану воду, сік. Усе зручно і надійно пакують з собою. Тож можна взяти і влаштувати пікнік будь-де.

Навіть більше, на честь Дня Києва діють спецпропозиції.
Беріть два улюблених роли Філадельфія та два super-healthy боули.
Не забудьте обрати подарунок — пляшку брюту або шардоне. А щоб активувати подарунок, введіть промокод Picnic time
Якщо вас четверо: обирайте по боулу та порції ролів. Звісно, додайте пляшку вина)
Промокод для чотирьох – Kyiv day
І так, максимум 39 хвилин на доставку.
І так, 139 грн — будь-яка страва, яку захочеш
Влаштовуємо свято тут і зараз:
🚀 iOs – http://bit.ly/phila-ios
🚀 Android – http://bit.ly/phila-android
🚀 http://phila.com.ua

Йдемо далі! За пару кроків, в будинку 23 по Хрещатику – легендарний Білий Налив. Потанцюй в найдрайвовішій у світі черзі, прихопи з собою авоську з сидром і наливкою та, ясна річ, — хот-доги і пироги. Важливо, що будь-яка страва чи напій коштують 29 гривень (1 Євро), а видають їх — не більш, як через 3 хвилини після отримання замовлення.

А потім — всі разом на святкову Ніч традиційного танцю. Там “Білий Налив” також буде наливати:)

 

 

 

2417