Поснідаємо разом? Пообідаємо? Повечеряємо? Привід не важливий. Важливий лише час, який ми проводимо з найближчими. Коли батьки дізнаються про наше життя лише зі «сторіз», коли в списку щоденних завдань 148 справ, а ще треба не забути подзвонити батьк...

Ми певні, що не можна створювати якісний контент, не споживаючи його. Не можна цікаво писати про їжу, не розуміючи соціальний та культурний виміри гастрономії. Не можна працювати в просторі, в якому немає відчуття затишку. З роздумів про це виникл...

Новий сезон – нові «сидрові маршрути». Цього разу разом з гідом Софією Грабовецькою та командою «Радіо ОБ» подорожували крізь час та простір. Звісно, обрали для цих експериментів місце містичне і дещо дивакувате: залізничний вокзал, на якому нещодавн...

Джин — від дешевого напою околиць Лондона до одного з найбільш популярного алкоголю сьогодення. В чистому вигляді, з декількома шматочками льоду або як акцентний інгредієнт коктейлю. Джин люблять в будь-якому вигляді. Дізнаймось, як з'явився джин,...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Друзі, зичимо вам затишних, теплих та смачних свят. А для найбільш допитливих підготували текст на знання традиційного українського різдвяного застілля. Тут і шпондер, і вушка, і керечун… Готові?[/vc_column_text][vc...

Зворотній відлік розпочато. Перші подарунки вже спаковано. Квитки на ідеальну новорічну ніч можна знайти тут. Або можна замовити додому новорічну корзину, аби не витрачати добу на нарізання салатів та випікання «Наполеону». В будь-якому випадку за...

Без зайвих коментарів. Команда Радіо ОБ зібрала найцікавіше з того, про що говорили та що готували на Creative Chefs Summit. Смачного! Патриція де Бенедето Власниця та шеф-кухар ресторану Bye Bye Blues, єдина жінка-шеф на Сицилії, яка відзначен...

А що, якщо зібрати разом відомих європейських дизайнерів та відправитися з ними в мандрівку українськими Карпатами – на пошуки натхнення та секретів старовинних ремесел? Сама такою була ідея експедиції «Земля надихає», яку разом з партнерами організу...

В цій рубриці ми вирішили поєднати одразу кілька речей: їжу та живопис, живопис та фото, історію натюрмортів та історію гастрономії, естетику та просто цікаві факти. Сподіваємося, що це поєднання усього з усім прийдеться вам до смаку. Врешті-решт, м...

Продовжуємо створювати для вас «сидрові маршрути». Разом з гідом Софією Грабовецькою та командою "Радіо ОБ" знаходимо цікаві історії міста та відкриваємо Київ наново.  З початком осені заходимо до "Білого Наливу" не лише по авоськи з сидром та настоя...

Київ приймає Comic Con Ukraine. І це чудова нагода поговорити про те, що їдять супергерої. І, звісно, про те, де саме їх улюблену їжу варто шукати в Києві. Flash та Iron Man обирають бургери Взагалі, герої різних коміксів дуже полюбляють фаст-фуд. ...

Після дня бессарабського релаксу в Ізмаїлі рушаємо на пошуки нових вражень та цікавих історій. 30 хвилин на машині – і ми потрапляємо до села під назвою Криничне. Саме тут проживає найбільша громада болгар в Україні. Нам пощастило: нашим гідом ...

Команда Радіо ОБ заходить в «Білий налив» за сидровими авоськами, обирає в «Канапка-барі» улюблені снеки та бере наосліп залізничні квитки. Так зазвичай починаються пригоди. Цього разу випадок подарував нам можливість протягом 18 годин їхати в задушл...

Як і обіцяли, продовжуємо створювати для вас «сидрові маршрути». Разом з гідом Софією Грабовецькою та командою "Радіо ОБ" вирушаємо на пошуки нових цікавих історій, що ховаються на знайомих вулицях Києва. Закохуємо та закохуємося в місто, фотографуєм...

В заключній частині «Цимесу історії» розповідаємо про те, як Керрі Бредшоу підсадила півсвіту на капкейки, про макарони з горілкою та інші дивакуваті культові страви, про шалений джанк-фуд 90-их, про те, як Хестон Блументаль перетворив кухню на хіміч...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Національна кухня – невіддільна складова культури як такої. А ще —це строкате дзеркало історії, кожен поворотний етап якої приносив (або забирав) нові продукти, смаки та техніки приготування. На формування українсь...

«Декантер Борисова» - це авторська програма Дмитра Борисова, в якій ми говоримо про українську винну та гастрономічну культуру. Звісно, зустрічаємося з цікавими людьми, які приймають участь у її створенні. Паралельно випиваємо келих-другий гарного ви...

Минулої неділі Київ приймав International Young Designers Contest - міжнародний конкурс для молодих дизайнерів з Південної та Східної Європи. 13 учасників з 9 європейських країн та журі - з 4 країн світу. За вечерею в ресторані «Ватра» ми зустріли...

Минулого разу ми вели складу розмову не про гедонізм, а радше про виживання, про те, як нестача їж змінює межі прийнятного, про страшний кулінарний словник часів Голодомору та харчування по картках за часів Другої світової. Сьогодні ми поговоримо ...

Уявіть собі: київське надвечір’я. Робочий день позаду, і можна зібрати друзів, аби разом провести час. І якщо кроули від одного бару до іншого трохи набридли і хочеться чогось нового, можна зайти в «Білий Налив», взяти кілька «авосьок» і просто рушат...

Розмови про їжу зазвичай схожі на перелік різних способів отримання задоволення, але приходять скрутні часи – і нестача їжі перетворює її з символу насолод на щось зовсім інше. Зворотній бік гастрономії – це мапа жахів, відчайдушна битва за виживанн...

Епоха джазу, золоті двадцяті або буремні двадцяті… Щойно минув перший шок після найбільш жорстокої війни в історії людства і життя, безумовно, хотіло отримати реванш. Це був той час, коли Френсіс та Зельда Фіцджеральд не сходили зі шпальт жовтої прес...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Їжа - це завжди щось більше, ніж видається на перший погляд. І це завжди щось «поміж». Необхідністю та задоволенням. Між природою та культурою. Між механічним рухом щелеп та складними соціальними ритуалами, які утво...

В День міста згадуємо про гастрономічні символи Києва: розвінчуємо міфи, розповідаємо цікаві історії та, звісно, радимо, де і як все це шукати сьогодні. Київський борщ Борщ посів своє почесне місце в пантеоні культових українських страв лише в 17 с...

Масниця, Колодій, Сиропуст, Загальниця, М’ясопуст, Ніжкові Заговини, Пироги і навіть Бабський тиждень. Все це – одне і те ж свято, яке ми найчастіше звемо Масляною й відзначаємо протягом останнього тижня перед Великим постом невпинним поїданням млинц...